Kategorier
2018 Nyhetsbrev 05/2018

Investerings- och utvecklingsunderstöd för cirkulär ekonomi

Ansökan om investerings- och utvecklingsunderstöd för cirkulär ekonomi har öppnats. Arbets- och näringsministeriet tilldelar i år och nästa år sammanlagt fyra miljoner euro för projekt som sätter fart på utvecklingen av kommersiella ekosystem inom cirkulär ekonomi, företags förnyelse och hållbar tillväxt.

Genom stödfinansieringen uppmuntras företag och andra aktörer att starta utmanande samprojekt och integrera kretsloppsekonomiskt tänkande i sin affärsstrategi. Understöd kan beviljas finländska bolag, andra sammanslutningar, föreningar, andelslag, stiftelser eller självständiga yrkesutövare.

Grundtanken med den cirkulära ekonomin är att material utnyttjas och återvinns i en kretsloppsekonomi så länge som möjligt och att icke förnybara naturresurser ersätts med förnybara material som producerats på ett hållbart sätt. Målet är att få materialen i ett kretslopp och att öka materialens förädlingsgrad.

Mer info med ansökningsförfarande (första ansökningsomgången pågår till 29.3) finns i arbets- och näringsministeriets pressmeddelande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s