Kategorier
2013 Nyhetsbrev 30/2013

YTR:s verksamhet stadd i utveckling

YTR-logoStatsrådet beviljade i juli en fortsätt-ningsperiod för Landsbygdspolitiska samarbetsgruppen (YTR) till slutet av år 2015. Det första mötet för YTR:s nya sammansättning hölls 3.9.  Ännu har dock inte arbets- och näringsministeriet tillsatt en ny generalsekreterare för YTR, men Heikki Aurasmaa sköter tillsvidare sysslorna. På mötet tillsatte YTR ett sekretariat med tjugotal personer. Tre vice generalsekreterare skall utses. Mötespraxis skall utvecklas och möten med stora sammansättningar minskar jämfört med tidigare. Dessutom förbereds ärenden tematiskt. Verksamhetens koppling till lokalnivå och internationell nivå är viktig. Även för det politiska inflytandet och samarbetet med forskningsfältet söks nya former. Samarbetet med landsbygdsnätverket stärks. Diskussionen om metoderna gås igenom i samband med helhetsprogrammets beredning. Målet är att öka inflytandet och effektivt genomföra helhetsprogrammet.

Uppgifterna ingår i Landsbygdspolitiska samarbetsgruppens (YTR:s) nyhetsbrev (4.9.2013), i vilket man även kan bl.a. läsa om att beredningen av det landsbygdspolitiska helhetsprogrammet framskrider och att ansökan för nationella forsknings- och utvecklingsprojekt för landsbygden inleds.

I det tillsatta sekretariatet ingår bland andra Peter Backa, specialsakkunnig, YTR/Svenska temagruppen/Svenska studiecentralen och Ann-Sofi Backgren, vikarierande verksamhetsombud på Svenska studiecentralen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s