Kategorier
2022 Nyhetsbrev 18/2022

Presidenten har noterat den finländska byaverksamheten

Finlands Byar - Sari Hihnala och Vesa Hihnala på slottsmottagningen 2022
Sari Hihnala och Vesa Hihnala                                              Bildkälla: suomenkylat.fi, Vesa Hihnalas eget album

Ordföranden för Årets by på riksplanet Rautio, Vesa Hihnala, bjöds med maka till årets självständighetsmottagning i Presidentens slott. Någon direkt inbjudan till slottsfesten för byaaktörer har inte förekommit på över tio år. Hihnala säger att själva tillställningen var betydelsefull, men samtidigt var det väldigt bra stämning på festen. Folk var på gott humör. Hihnala säger även att han under kvällens lopp kunde utbyta idéer med några beslutsfattare. Makarna Hihnala tog emot inbjudan med tacksamhet.

– Det värmer i hjärtat för vår egen by, att vi fick inbjudan. Samtidigt var detta hela byns festdag. Det känns bra å Rautiobornas vägnar, som har ägnat sig åt byaverksamhet i decennier. Ja, det kändes som att vara på fest och även representera finländska byar och byaverksamhet. Det är kul att byaverksamheten får erkännande på riksplanet. Det känns också bra att den finländska byaverksamheten uppmärksammas. Hoppeligen känner alla byaaktörer likadant, oberoende varifrån de kommer i landet. Det här berör även dem och det arbete som utförs i finländska byar. Frivilligarbetet som byarna gör, värdesätts, säger Hihnala.

Mer info (på finska) finns på webbplatsen suomenkylat.fi.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s