Kategorier
2018 Nyhetsbrev 21/2018

Diskussionstillfälle om Överenskommelsen och Svensk Byaservice 2020

Överenskommelsen är ett svenskt koncept som nu fungerat i tio år mellan idéburen sektor och det offentliga. Fokus har legat långt på överenskommelser på det sociala området. I början av 2018 har man delvis förnyat konceptet och nu kommer Karin Bergelv, kanslichef på Överenskommelsen, till Helsingfors för att öppna upp detta för alla som är intresserade. Vi får också höra mer om Riksorganisationen Hela Sverige ska leva och deras stora projektsatsning ”service i samverkan” och IOP = Idéburet offentligt partnerskap. Med tanke på vård- och landskapsreformen så är nya partnerskapslösningar för landsbygdens del en viktig åtgärd. Trots alla osäkerhetsmoment med själva reformen så måste vi ändå förbereda oss alla på att förändringar är på kommande.

Svensk Byaservice, som är en del av Suomen Kylät ry (SYTY) – Finlands Byar rf:s verksamhet, har tillhört SFV/Svenska Studiecentralen i över 20 års tid. Från och med 1.1.2019 överförs verksamheten formellt till Svenska lantbrukssällskapens förbund. Detta möjliggör en nystart och uppdatering med tanke på 2020 och framåt. Kring Svensk Byaservice-verksamheten ska bland annat en ny samarbetsgrupp formas. Alla som är intresserade är välkomna med för att diskutera Svensk Byaservice-verksamheten med sikte på 2020.

Diskussionstillfället börjar med kaffe från kl. 10.30 och programmet kör igång kl. 11 i festsalen på SFV-huset G18. Överenskommelsen hålls kl. 11-13, varefter blir det lunch på egen bekostnad. Diskussionen om Byaservice är kl. 14-15.30 i rum 101 på första våningen i G18. Om man inte vill delta i båda delarna, så går det även bra att anmäla sig till bara ena delen av programmet. Förfrågningar riktas till Ann-Sofi Backgren, ann-sofi.backgren@slf.fi eller Peter Österman, peter.osterman@slf.fi. Svenska lantbrukssällskapens förbund, nätverket IDNET och Svensk Byaservice ordnar diskussionstillfället i samarbete med Svenska studieförbundet.

Anmäl er senast 10.1.2019 på webbplatsen lyyti.fi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s