Kategorier
2020 Nyhetsbrev 15/2020

Hitta Österbottens guldkorn via Byabingo!

Byabingo är ett initiativ till lokalturism för att hitta nya och gamla besöksmål i Österbotten och för att få nya besökare till byarna. Aktion Österbotten vill med hjälp av Byabingo lyfta upp rörelseaktiviteter, utomhusvistelse och möjligheten att få uppleva allt det vackra som finns ute i byarna på Österbottens landsbygd.

– Med Byabingo konceptet vill vi visa fram platser värda ett besök i Österbotten. Vem som helst kan delta i Byabingo och anmäla de guldkorn som är belägen i byn, berättar byaombud Frida Lähdesmäki.

Fast kampanjen lanseras den 1.10 tas nya besöksplatser med. Det finns några minimikrav som platsen måste uppfylla för att delta: platsen ska uppfattas inbjudande genom att vara städad och se representativ ut, ha en kontaktperson, samt förse platsen med en broschyr eller informationsskylt. Anmälda platser kommer att förses med en Byabingoskylt.

Platserna kan vara ett museum, en vandringsled, en restaurang eller något annat sevärt. Genom att lotta ut vinster bland besökare som deltar i Byabingo, motiverar Aktion Österbotten besökarna att upptäcka även mindre kända platser.

– Man åker till den angivna platsen och hittar en kod som finns på informationsskylten som man sedan loggar på Byabingos hemsida. Efter att man loggat minst tre platser deltar man i utlottningen av priser. Ju fler platser man loggar desto bättre vinst, beskriver Lähdesmäki.

Att vara sponsor i Byabingo ger företag och verksamheter synlighet i hela Österbotten. Man kan sponsorera priser vars värde är 5-200 euro. Kontakta Aktion Österbottens byaombud, frida@aktion.fi, om ni har besöksplatser som anses behöva förses med en kod-skylt eller om ni vill stöda lokalturismen i Österbotten och sponsorera priser.

Läs mer på Aktions webbplats aktion.fi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s