Kategorier
2022 Nyhetsbrev 08/2022

Byar och kommuner främjar tillsammans flyttning till landet

Personer i sädesfält
Bildkälla: suomenkylat.fi

Landsbygdens och byarnas rymlighet och lugn, närheten till naturen, ”lande livsstilen” och flyttning till landet har de senaste åren lyfts upp runt om i Finland. Finlands Byar tog snabbt tag i upphöjandet av landsbygden och det beslut som vår förening tog, att satsa på att främja flyttning till landet, återspeglades förra året bland annat i ny videoproduktion, etableringen av webbplatsen maalleasumaan.fi, infokvällar om att bo i en by och medias synlighet. I år är det tänkt att fortsätta i samma stil och utveckla nya saker.

Kampanjen Stolt över byn, som startade i slutet av förra året, har redan fått extra fart med sina underbara textilier, som byar även kan beställa med bys eget namn på, samt en webbinarieserie i fyra delar som lanserades i mars. Jag rekommenderar dig varmt att delta i kampanjen, bära stolt din egen munkjacka och delta i ett par intressanta webbinaierämnen!

Läs mer (på finska) vad Finlands Byars sakkunnige i landsbygdsinflyttning Johanna Niilivuo skrivit på webbplatsen suomenkylat.fi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s