Kategorier
2022 Nyhetsbrev 04/2022

Nu utses Årets Leader-Byaprojekt!

Årets Leader-Byaprojekt - bildÅrets Leader-Byaprojekt är ett nationellt erkännande, som ges till ett Leader-finansierat projekt, vilket har utvecklat byn utgående från invånarnas behov. Syftet med erkännandet är att ge Leader-projekt som utvecklar byar nationell synlighet. För de projekt som lämnats in till tävlingen, är strävan att lyfta upp dem på ett kommunikativt sätt, till exempel genom att i Finlands Byars kanaler publicera videor som byarna själva producerat. På det här sättet får byarna och Leader-verksamheten synlighet.

Ansökan är öppen och vilken organisation eller person som helst kan nominera ett byaprojekt. Projektet ska vara genomfört under 2021. Elektroniska ansökningar lämnas in senast den 31 mars 2022 via denna länk: https://forms.office.com/r/Lm8ACPgpZu.

Den utvalda juryn lägger fram ett förslag till styrelsen för Finlands Byar rf, som utser Årets Leader-Byaprojekt vid sitt möte den 5 maj 2022. Premieringen äger rum vid Lokaali-evenemanget under lördagens kvällsgala den 27 augusti 2022.

Tilläggsuppgifter: Marianne Liitelä, organisationssekreterare för Finlands Byar rf, marianne.liitela@suomenkylat.fi.

Uppgifterna är från webbplatsen suomenkylat.fi (med finsk och efterföljande svensk text).

Lämna en kommentar