Kategorier
2022 Nyhetsbrev 04/2022

Infotillfälle om Hållbarhetsveckans evenemangsveckor hösten 2022

Hållbarhetsveckan – infotillfälle 23.32022Nätverket Hållbarhetsveckan – landsbygden som vägvisare tar landsbygdspolitiken till en praktisk nivå. Syftet med nätverksprojektet är att lyfta fram landsbygdens möjligheter och innovationer på ett hållbart sätt att leva genom att sprida Hållbarhetsveckan-verksamhetsmodellen nationellt.

Nätverksprojektet fungerar som ett verktyg för att lyfta fram landsbygdspionjärer och syftar också till att inspirera aktörer inom olika områden, arbetsgrupper och i synnerhet ungdomar att vidta praktiska åtgärder för en mer hållbar framtid. Den årliga evenemangsveckan för hållbar utveckling som fått sin början i Österbotten, har involverat aktörer från olika branscher och sektorer.

Sex regionala byföreningar är med och koordinerar Hållbarhetsveckan, som en metod för att lyfta fram åtgärder och god praxis som vidtas på landsbygden och för att stärka landsbygdsaktörernas roll i en hållbar omställning. Hållbarhetsveckor ordnas i år, förutom i Österbotten, också i Egentliga Finland, Nyland, Kymmenedalen, Birkaland, Satakunta och Kajanaland.

Infotillfället ger information om evenemangsveckorna som etableras och om möjligheter till deltagande. Målgruppen är organisationer, kommuner och mediarepresentanter.

Program

kl 10.00 Välkommen
kl 10.10 Hållbarhetsveckan
Nora Backlund, specialsakkunnig, landsbygdspolitiska nätverket Hållbarhetsveckan – landsbygden som vägvisare
kl 10.30 Synlighet för hållbara lösningar  och informationsspridning via Hållbarhetsveckan
Erfarenheter från deltagande aktörer
kl 10.40 Deltagande regioner 2022
Regionala byaföreningar
kl 10.50 Frågor

Evenemanget arrangeras av landsbygdspolitiska nätverksprojektet Hållbarhetsveckan – landsbygden som vägvisare. Nätverksprojektet förverkligas av Svenska lantbrukssällskapens förbund, Finlands Byar och Åbo Akademi. Anmäl dig senast 21.3 via denna länk.

Tilläggsuppgifter: Nora Backlund, specialsakkunnig, Hållbarhetsveckan-nätverket, e-postadress: nora.backlund@slf.fi, telefonnummer 044 079 7079.

Uppgifterna är från webbplatsen landsbygdspolitik.fi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s