Kategorier
2022 Nyhetsbrev 1/2022

Landsbygdsforskning på agendan i nästa avsnitt av lunchwebbinariet Landet lär

Landsbygdsnätverket Landet lär webbinarier - logoSveriges lantbruksuniversitet (SLU) har sedan 2019 ett uppdrag från svenska regeringen att stärka forskningen kring landsbygderna. Uppdraget genomförs av Avdelningen för landsbygdsutveckling under rubriken Uppdrag landsbygd och består av kartläggningar av forskningsfältet, stöd till forskningssamarbeten mellan lärosäten, samt insatser för att stödja kommunikation av forskningsresultat och utbyten mellan forskare och praktiker.

Till detta avsnitt av Landet lär har två av dem som leder arbetar med uppdraget bjudits in – Patrik Cras som är verksam som forskare i landsbygdsutveckling vid SLU, bitr. studierektor för utbildningar i landsbygdsutveckling och koordinator för insatserna inom Uppdrag landsbygd och Thomas Norrby som är samverkansansvarig för området landsbygdsutveckling på SLU och har 30 års erfarenhet av att arbeta med att etablera och driva olika former av samarbeten mellan landsbygdens aktörer och forskare.

Mer info och länk för anmälan till webbinariet, som hålls 18.1 kl. 12-12.45 (svensk tid), finns på webbplatsen landsbygdsnatverket.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s