Kategorier
2021 Nyhetsbrev 21/2021

Regional jämlikhet i främjandet av digitaliseringen – ställningstagande från MANE och SANK

Datorer bärbaraLandsbygdspolitiska rådet (MANE) och skärgårdsdelegationen (SANK) föreslår snabba åtgärder för att trygga förutsättningarna för att bygga regionalt jämlika och supersnabba bredbandsförbindelser. Landsbygdspolitiska rådet och skärgårdsdelegationen föreslår att kommunernas betalningsandel sänks eller slopas i bestämmelserna om stöd för byggande av bredband.

Landsbygdspolitiska rådet och skärgårdsdelegationen betonar de samhälleliga förändringar som till följd av coronapandemin försnabbats: digitaliseringen, platsoberoende arbete och människors multilokalitet. Betydelsen av regionalt jämlik tillgång till supersnabba datakommunikationsförbindelser av jämn kvalitet har ytterligare förstärkts.

Landsbygdspolitiska rådet och skärgårdsdelegationen betonar att Finland fortfarande har det största utvecklingsgapet inom EU-27-medlemsländerna när det gäller tillgängligheten till nästa generations datakommunikationsförbindelsers (s.k. NGA-förbindelser) tillgänglighet på landsbygden och i hela landet. Skillnaderna i den regionala tillgängligheten är märkbara i Finland och är oroväckande med tanke på medborgarnas jämlikhet.

Läs hela ställningstagandet på webbplatsen landsbygdspolitik.fi. Se även pressmeddelandet från MANE och SANK.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s