Kategorier
2013 2021 Nyhetsbrev 20/2021

Designa Byasockan och vinn Novitas garnpris!

Byasockan - en tävling i mönsterstickade sockor 5.11-10.12.2021Finlands Byar och Novita inbjuder till en tävling i mönsterstickade sockor. Här nere följer inbjudan i svensk översättning (finska texten finns på webbplatsen suomenkylat.fi):

Byasockan – en tävling i mönsterstickade sockor

Vad är Byasockor?

När du kommer till byn, kan du ge Byasockor som present till värdinnan eller värden. De flitigaste stickarna ger sockor till alla i huset! Vid byabesöket kan du ta på dig sockorna, så att du kan stiga in i farstun med varma fötter. Du kan även sätta i gång en stickningsrunda och utmana byns stickare.  Tänk om ni tillsammans stickade Byasockor till varje gumma och gubbe i byn?

Vilka är vinterns charmigaste Byasockor? Brainstorma och delta!

Kort- eller långskaftade? Broderat, mönstrat, flätat, spetsmönstrat? Låt fantasin flöda!

  1. Designa ett Byasockmönster åt oss och gör en verbal eller stickad instruktion. För tävlingsarbetet rekommenderar vi att ni använder Novitas 7 Bröder-garn, som vinnarna också får som pris.
  2. Sticka ett par sockor enligt dina instruktioner. Stickmönstret för sockorna får inte användas någon annanstans. Varje tävlande kan delta med ett tidigare opublicerat arbete.
  3. Skicka de färdiga sockorna, stickmönsterinstruktionerna och dina kontaktuppgifter per post till Finlands Byar senast 10.12.2021. Tävlingstiden är 5.11-10.12.2021. Adress: Finlands Byar rf, c/o Marianne Liitelä, Gumnäsvägen 6 G 43, 10420 Skuru.

Tävlingsjuryn väljer under december den bästa modellen för en Byasocka. Anvisningar kommer att publiceras till bruk för alla byabesökare. Juryn består av Novitas välkända stickdesigners och sockkonstnärer Minna Metsänen och Sisko Sälpäkivi, samt Finlands Byars kommunikationsteam.

Novita belönar de tre bästa designers av Byasockmönstret med garn som pris. Vinnaren får 1 kilo av det älskade 7 Bröder-garnet i överraskningsnyanser och de som kommer andra och tredje får ett halvt kilo vardera. På riksplanet får vinnaren även ära och berömmelse, samt ett presentkort på 100 € till en lokal garnbutik som överenskommits med vinnaren.

Alla Byasockor som deltar i tävlingen doneras till välgörenhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s