Kategorier
2021 Nyhetsbrev 17/2021

Landsbygdsparlamentets resolution

Landsbygdsparlamentet 2021 - Nuorten politiikkasuosituksetI den landsbygdspolitiska resolutionen anges vad som behöver göras i framtiden från beslutsfattare och från oss själva – som aktörer på landsbygden.

Vi inbjuder dig, bästa beslutsfattare, att ta del i en konstruktiv landsbygdsdiskussion och förverkliga med oss en hållbar framtid. En sådan där man inser behoven, resurserna och möjligheterna hos olika regioner, orter och befolkningsgrupper och synliggör detta i beslutsfattandet. En framtid där övergången till ett hållbart samhälle sker rättvist genom att stärka jämlika möjligheter inom olika områden genom flexibla lösningar.

Vi som deltagit i Landsbygdsparlamentet och vi som varit med i utformandet av denna resolution – arbetsgruppen för Landsbygdens unga som framtidens aktörer, kampanjen Idéfestival diskussioner om ett bra liv på landsbygden och Landsbygdspolitiska rådets nätverk – hoppas att ni svarar på vår inbjudan och hörsammar våra önskemål.

Resolutionen från Landsbygdsparlamentets sista dag den 30 september 2021finns att läsas i sin helhet (på finska) på webbplatsen maaseutuparlamentti.fi. Se även de ungas politiska rekommendationer – Nuorten politiikkasuositukset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s