Kategorier
2021 Nyhetsbrev 16/2021

OECD-rapport om välmående landsbygder presenteras i lunchwebbinariet Landet lär

Landsbygdsnätverket Landet lär webbinarier - logoI webbinariet den 21 september presenterar Gunnar Lindberg från Tillväxtverket en OECD-rapport, Rural Well-being:  Geography of Opportunities, om välmående landsbygder. I rapporten reflekterar OECD kring flera viktiga förändringar som har skett de senaste åren och hur de påverkar landsbygderna. Det handlar bl.a.om globalisering, digitalisering, klimatförändringar, samt demografiska förändringar, men även effekterna av Covid-19-pandemin. Rapporten ger även förslag på hur man kan mildra utmaningarna, dra nytta av möjligheterna och utveckla motståndskraft mot nya kriser.

– OECD arbetar väldigt målmedvetet med landsbygdsutveckling just nu och rapporten kan ses som ett utvecklande av de ramverk för landsbygdsutveckling, analyser och landsbygdspolitik som OECD sedan tidigare lagt fram. Man kan säga att det fokus som alltid varit på regional utveckling, nu tydligare sätter människan, miljön och klimatet i centrum – både utifrån utmaningar och möjligheter, säger Gunnar Lindberg, som är en av de svenska delegaterna i arbetsgruppen för landsbygdsutveckling inom OECD som har beslutat om rapporten.

Mer info och länk för anmälan till webbinariet, som alltså hålls 21.9 kl. 12-12.45 (svensk tid), finns på webbplatsen landsbygdsnatverket.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s