Kategorier
2013 2021 Nyhetsbrev 14/2021

EU-kommissionens långsiktiga vision för EU:s landsbygdsområden

EU-kommissionen - Berlaymontbyggnaden
Berlaymontbyggnaden är en av Europeiska kommissionens byggnader i Belgiens huvudstad Bryssel och utgör dess säte.                                                            Bildkälla: Wikimedia Commons

Den 30 juni lade EU-kommissionen fram en långsiktig vision för EU:s landsbygdsområden, där man identifierar utmaningar och problem och lyfter fram några av de mest lovande möjligheterna för dessa områden. Visionen bygger på framtidsstudier och omfattande samråd med allmänheten och andra aktörer på landsbygden. Den omfattar förslag till en landsbygdspakt och en handlingsplan för landsbygden, med målet att göra våra landsbygdsområden starka, resilienta och livskraftiga och se till att de har god konnektivitet.

Vidare kan nämnas att en ”landsbygdssäkring” kommer att införas, vilket innebär att EU-politiken ses över ur ett landsbygdsperspektiv. Syftet är att bättre fastställa och ta hänsyn till hur kommissionens politiska initiativ kan påverka jobb, tillväxt och hållbar utveckling på landsbygden. Även ett observationsorgan för landsbygden kommer att inrättas vid kommissionen för att ytterligare förbättra insamlingen och analysen av uppgifter om landsbygdsområden. Detta kommer att ge underlag för beslut som rör landsbygdsutveckling och stödja genomförandet av handlingsplanen för landsbygden.

Läs hela pressmeddelandet på webbplatsen ec.europa.eu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s