Kategorier
2021 Nyhetsbrev 13/2021

Ansökan om coronastöd för föreningshus

Föreningshus Wrethalla Ungdomslokal i Kimito
Bildkälla: Wikimedia Commons

Här nere följer ett meddelande i svensk översättning (finska texten finns på webbplatsen kotiseutuliitto.fi) om coronastöd för föreningshus som kan sökas i augusti:

Preliminära uppgifter: Ansökan om coronastöd för föreningshus i augusti

I mitten av augusti öppnar undervisnings- och kulturministeriet en ansökan om understöd ur coronastödpaketet, som ska stödja föreningshusoperatörerna i att täcka husens underhållskostnader. Ansökningstiden för stödet är öppen i tre veckor. Startdatum för ansökan meddelas senare.

Förberedelse för ansökan om stöd

Stödet söks via ministeriets e-tjänst. Användningen av e-tjänsten förutsätter användning av Suomi.fi-fullmakter från Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata, vilket ger innehavaren rätt att göra transaktioner på gemenskapens vägnar. Genom att använda e-tjänsten Suomi.fi-fullmakter säkerställs att den person som förbereder och lämnar in en ansökan om statligt stöd har rätt att företräda gemenskapen.

Beviljandet av fullmakter har hopat sig. Om föreningen ännu inte har Suomi.fi-fullmakter, lönar det sig att ansöka om dem nu, så att de kan användas i augusti.

En företrädare för en förening eller en gemenskap kan ansöka om registrering av fullmakter genom att göra en fullmaktsansökan på Suomi.fi-onlinetjänsten.  De personer som sedan har fått fullmaktsrätt kan ge andra ansvarspersoner Suomi.fi-fullmakter i Suomi.fi-fullmaktstjänsten.

Om en gemenskap redan använder Suomi.fi-fullmakter, men behöver fullmakt att sända in en ansökan till en ny person, kan fullmakten administreras på adressen https://www.suomi.fi/fullmakter.

Anvisningar om e-tjänstens användning och fullmakter finns på undervisnings- och kulturministeriets webbplats:

https://minedu.fi/sv/inloggning-och-fullmakter.

Finlands Hembygdsförbund och undervisnings- och kulturministeriet meddelar på sin hemsida så snart coronastödet för föreningshus kan sökas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s