Kategorier
2013 2021 Nyhetsbrev 07/2021

Finlands Byars framtidsutskott för ungdomar inledde sin verksamhet

Finlands Byars nyhetsbrev september 2020De regionala byaföreningarna och Leader-grupperna har utsett sina landskaps/regioners representanter, unga lokala aktörer, för Finlands Byar rf:s framtidsutskott för ungdomar.
– Framtidsarbetet accentueras snabbt i en föränderlig verksamhetsmiljö. Det är en viktig del i verksamheten för alla utskotten inom Finlands Byar. En fortsatt förnyelse av den lokala utvecklingen och särskilt för att stärka de ungas delaktighet, bildade vi vårt femte utskott, de ungas framtidsutskott, säger ordföranden för Finlands Byar Petri Rinne.

De ungas framtidsutskott utgörs av 16 unga, varav den yngsta är 16 år och den äldsta 27 år. De flesta har, förutom bya- eller Leader-kunskap, erfarenhet av såväl organisations- som ungdomsfullmäktigearbete. En del är också med i kommunpolitiken eller uppställda som kommunalvalskandidater. Utskottet förväntas bereda aktuella förslag för Finlands Byars styrelse, förslag som hör till lokal utveckling och är framtidsinriktade, särskilt ur de ungas synvinkel. Utskottets mandatperiod är på tre år och under den här tiden kan verksamheten utvecklas flexibelt.

Mer info finns (på finska) på webbplatsen suomenkylat.fi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s