Kategorier
2021 Nyhetsbrev 06/2021

Finlands synpunkter på EU:s Landsbygd2040

Europeiska kommissionen bereder en långsiktig vision för EU:s landsbygdsområden fram till 2040. Till det här arbetet har landsbygdsnätverket skickat in Finlands synpunkter, som har sammanställts genom inkluderande arbete. Visionen byggdes upp i tre olika workshoppar, varav en var riktad till ungdomar. Målet var att åstadkomma en gemensam landsbygdsvision till år 2040 och utforma de budskap som skickas till EU-kommissionen.

Finlands framtidsvision utkristalliserades till sist i följande ord: En fascinerande landsbygd 2040 – jordmånen för ett gott liv. Man vill se framtidens landsbygd som en resilient, ansvarsfull och företagarvänlig plats där man hela tiden skapar nytt tillsammans.

I framtidsvisionen finns en föreställning om att landsbygden är en levande, samverkande och delvis mystisk plats och de som ser dess skönhet förmår inte hålla sig borta från den. Hit hör också tanken att antalet personer som bor på landsbygden kommer att öka eftersom de positiva sidorna är så starka. På landsbygden är vardagen bra.

I visionen ingår också att landsbygden producerar välfärd för hela landet. Mångfalden av företag på landsbygden öser kraft ur sina rötter, men skapar omfattande nätverk. Liksom den pågående pandemin har lärt oss, erbjuder landsbygden också möjligheter när vi drabbas av kriser.

Läs mer på webbplatsen maaseutu.fi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s