Kategorier
2021 Nyhetsbrev 04/2021

Brådskar med Årets-nomineringar i Österbotten

Nomineringarna till Årets by, Årets landsbygdsaktör och Byaverksamhetens vägvisare 2021 i Österbotten lider mot sitt slut. Ni nominerar byar eller personer genom att fylla i enkäterna. Byarnas arbetsgrupp inom Aktion tar ställning till förslagen och en vinnare utses. Sista nomineringsdag för samtliga är den 15.2. Vid frågor kontakta Frida Lähdesmäki, frida@aktion.fi eller 050 441 9126.

Det är Aktion Österbotten rf som utser Årets by i landskapet tillsammans med Österbottens förbund varje år. Årets by utses på basen av ansökningar från byarna. Den första österbottniska utmärkelsen utdelades år 2001. Utmärkelsen ger även byn chans att vara med i kampen om att bli utsedd till Årets by på riksplanet. Bland de regionala/landskapsvisa Årets byar utses Årets by i Finland av Suomen Kylät ry – Finlands Byar rf. Björköby i Korsholm vann det nationella priset 2000, medan Älvbyarna i samma kommun fick en hedersutmärkelse år 2015.

Finlands Byar lediganslår även tävlingen Årets landsbygdsaktör. Aktion Österbotten nominerar inom ramen för byaverksamheten, i samråd med Österbottens förbund, en kandidat till den nationella tävlingen. Personen som nomineras till den nationella tävlingen utnämns också lokalt i Österbotten till Årets landsbygdsaktör 2021, i samband med utnämningen av Årets by 2021.

Ytterligare lediganslår Finlands Byar årligen tävlingen Byaverksamhetens vägvisare. Aktion Österbotten nominerar inom ramen för byaverksamheten i samråd med Österbottens förbund, varje år en kandidat till den nationella tävlingen. Personen som utnämns till Byaverksamhetens vägvisare i Österbotten 2021 nomineras också till den nationella tävlingen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s