Kategorier
2021 Nyhetsbrev 01/2021

Smarta landsbygder i podden Landet

I stora drag handlar smarta landsbygder om t.ex. att dra nytta av digital teknik, hitta lokala finansieringslösningar, korta livsmedelskedjor och samordning av service, men också om samverkan mellan lokal, regional och nationell nivå. Det finns således inte en och samma modell för vad smarta landsbygder kan innebära.

Vi står inför stora samhällsutmaningar som en aktör inte kan lösa själv, vilket kräver delaktighet av medborgare och samhällssektorer. Smarta Landsbygder utvecklar kreativa lösningar på lokala utmaningar, och genom att använda ortens unika styrkor och möjligheter bidrar aktiva invånare till en hållbar utveckling i området

I det här avsnittet av podden Landet medverkar Karina Veinhede, ordförande för Kreativa Läppe i Vingåkers kommun, Regina Westas Stedt, samhällsstrateg i Vingåkers kommun och Daniel Granello, landsbygdsutvecklare i Ronneby kommun, tidigare i Region Kalmar.

Hundranittonde avsnittet, Smarta landsbygder – om kreativa lösningar på lokala utmaningar, finns att lyssnas på webbplatsen landsbygdsnatverket.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s