Kategorier
2020 Nyhetsbrev 13/2020

I Årets by i Österbotten ställer alla upp

Foto: Kirsi Tikkanen

Komossaborna firade utmärkelsen Årets by 2020 i svenska Österbotten med hallontårta och kulkarneval tisdagen den 18 augusti. När festdeltagarna beskriver sin by, är gemenskapen, lugnet och naturen de mest återkommande orden. Motiveringen till utmärkelsen, som ges av Aktion Österbotten i samarbete med Österbottens förbund lyder:

”Komossa är en liten by med ett stort hjärta. Deras breda evenemangsutbud som passar alla, visar på god byautveckling, god sammanhållning och effektiv talkoanda i den lilla byn.”

Kaj Suomela, direktör på Österbottens förbund, noterade i sitt tal att Komossa är en by med en förhållandevis stor andel invånare under 18 år – 25,5 procent då snittet är 20,6 procent i Österbotten och 19,6 för hela landet.

Sekreteraren i Komossa ungdomsförening, Heidi Nyman, tycker att nomineringen är ett bevis på att de gör något bra i byn och menar att valet betyder väldigt mycket för byn. Det stärker byagemenskapen och gör byborna stolta över var de bor och varifrån de kommer. Det är även bra marknadsföring för både byn och kommunen Vörå. Enligt Nyman är människorna som bor i byn det bästa med byn. Man vill varandra väl och bryr sig om varandra. Komossa ungdomsförening är den förening som ordnar verksamhet av varierande slag och skapat för att passa alla åldrar.

Uppgifterna är från en artikel, skriven av Anders Strandén, i Vasabladets e-tidning (18.8) och från en artikel på Aktion Österbottens hemsida, skriven av Kirsi Tikkanen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s