Landsbygdsbarometern 2020 – det multilokala har stärkts

I landsbygdsbarometern presenteras bredskaligt finländarnas egna synpunkter om landsbygdens natur och dess betydelse för en själv och för samhället. Landsbygden ses alltmer som en resurs för framtiden och en plats för ett gott liv, även av unga stadsbor.

Landsbygdsbarometern 2020 är en undersökning beställd av Landsbygdspolitiska rådet. Den publiceras i tre delar, varav den första sänds 17.6 kl. 10 på www.suomen.tv. I början av den första delen upplyser oss forskaren Jarkko Pyysiäinen från Naturresursinstitutet om finländarnas uppfattningar om landsbygden. Syns utvecklingen av urbaniseringsgraden i den identitet som människor upplever? Vilka uppfattningar har unga stadsbor om landsbygden?

Multilokalitet, och därmed landsbygden, finns närvarande i fler och fler medborgarens vardag. På vilket sätt man drar nytta av landsbygden förändras. Det innebär även möjligheter för landsbygdens utveckling. Naturresursinstitutets forskningsprofessor Hilkka Vihinen ger finländarnas syn på landsbygdens framtid och utveckling. Undersökningen visar att finländarnas bild av landsbygden har diversifierats; vid sidan av naturen, traditioner, äkthet och frihet, lyfts bl.a. transparens och kulturella faktorer upp.

Mer info finns på (finska) på webbplatsen maaseutupolitiikka.fi.

Det här inlägget postades i 2020, Nyhetsbrev 11/2020 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s