Kategorier
2020 Nyhetsbrev 09/2020

Vad har apor, gårdar, gudar och robotar att göra med nutid och framtid? – lyssna på podden Landet

I detta avsnitt av podden Landet tar oss forskaren och föreläsaren Ashkan Fardorst från det att lantbruken revolutionerade våra samhällen till den allt snabbare tekniska utvecklingen vi lever i idag. Sedan vi blev en civilisation har majoriteten av människorna varit bönder och hållit på med matproduktion. Ju modernare vi blir desto mer verktyg och maskiner uppfinner vi, och nu är det bara några procent som sysslar med matproduktion. Det finns en stor risk, eller möjlighet, att överflödsproduktionen sakta men säkert tas över av robotar, så frågan är vad många människor ska göra när det här skiftet sker.

Hundrasjunde avsnittet, Ashkan Fardost – om apor, gårdar, gudar och robotar, finns att lyssnas på webbplatsen landsbygdsnatverket.se.

Svenska Landsbygdsnätverket driver sedan 2016 podden Landet som fortsätter öka i popularitet och lyssnarantal. Många kända namn finns med i avsnitten av podden bortom storstan. Nu lanseras podden på Youtube, vilket innebär att själva intervjuerna och samtalen bildsätts med filmer som vem som helst kan skicka in för att ge sin bild av Sverige. Det kallas slow-tv och betyder egentligen att man spelar in helt vanliga händelser i sin fulla längd utan att klippa i dem. De filmerna redigeras alltså ihop med ljudet och man kan se vem som filmat och varifrån filmen kommer, vilket även innebär att innehållet textas och blir tillgängligt för ännu fler.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s