Kategorier
2020 Nyhetsbrev 09/2020

Webbinarium om Lokal ekonomisk analys

Ylva Lundkvist Fridh
Bildkälla: Maaseutupolitiiikan verkostos webbinarium om LEA

Lokal ekonomisk analys (LEA) är en metod för utvecklingen av det hållbara samhället. I Sverige har Hela Sverige ska leva och Färnebo folkhögskola bl.a. lyft fram metoden för att befrämja lokal ekonomi. Nu finns chansen att lära sig mera om metoden även i Finland. Webbinariet kommer att hållas 1-2 juni.

Föreläsare är Ylva Lundkvist Fridh som jobbar bl.a. för Hela Sverige ska leva, Mikrofonden Sverige och Färnebo folkhögskola. Hennes fokusområden är lokal och social ekonomi/finansiering, samt omställning/hållbarhet. Hon bor i en by i Dalarna där hon även är engagerad i det lokala bygdebolaget.

Den lokalekonomiska analysen är ett verktyg som visar på vad medvetna val av den lokala befolkningen kan göra för att skapa sysselsättning och lokal hållbar tillväxt ur ett ekonomiskt och miljömässigt perspektiv. Arrangör är Maaseutupolitiikan verkosto.

Första dagen pågår mellan kl. 14-16 och handlar om vad lokalekonomi är (teori och praktik), att förstå resursflöden (att täppa till läckagen), samt den lokala ekonomiska analysens olika steg. Registrera via adressen zoom.us.

Den andra dagen pågår mellan kl. 10-12 och tar upp exempel på vad lokalekonomiska analyser har lett till och hur lokala LEA-rapporter kan se ut, samt hur arrangerar vi roliga möten med lämpliga mötesmetoder och vad finns det mer för relaterade metoder (t.ex. Handbok i lokal finansiering och idéskriften Strategi för lokalt gemensamt välståndsbygge). Registrera via adressen zoom.us.

Alla som registrerat sig kommer att få en länk via sin e-post till webbinariet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s