Kategorier
2020 Nyhetsbrev 08/2020

Öppna Byar genomförs online!

På grund av coronaläget genomförs Öppna Byarnas dag den 13 juni 2020 online. Öppna Byars online-dag är det största byaevenemanget i år som realiseras över nätet.

Under dagen visar byarna online exempelvis videon över vandringsleder och utflyktsmål, bildgallerier med gamla fotografier, byakrönikor, byahistoriska översikter eller rent av en podcast över livet i byn. Innehållet är ganska fritt, såvida materialet är digitalt och att det finns publiceringstillstånd från upphovsmannen. Ett av dagens teman är friluftsliv och närliggande idrottsanläggningar. Målet är att visa upp byarnas frilufts- och idrottsanläggningar på nätet, så att folket bättre hittar utomhusaktiviteter i byarna.

På webbplatsen avoimetkylat.fi finns en karta över Finland publicerad. Via kartlänkar kan man bekanta sig med innehållet i det som byarna har åstadkommit. Dagens publiceringar använder taggen #avoimetkylät. Målet är att sporra det största antalet byar någonsin att producera olika slags innehåll. Samtidigt fungerar innehållet som producerats för dagen som marknadsföringsmaterial för byarna. I anslutning till dagen kommer Finlands Byar att publicera öppna utbildningar online, där man går igenom grundläggande faktorer i produktionen av innehållet.

Den främsta informationskanalen för Öppna Byars online-dag är Facebook. Byn publicerar materialet på sin egen sida. Dessutom kan byns webbplats, Youtube och Instagram användas som informationskanaler.

Syftet med dagen är att visa byarnas digitala kunnande och anpassningsförmåga under exceptionella förhållanden. Tröskeln är låg för att delta i genomförandet av Öppna Byars online-dag.

Anmäl din by senast den 31 maj via kontaktpersonen i landskapet. Kontaktuppgifter finns på adressen www.avoimetkylat.fi.

Välkommen med på alla tiders byaevenemang!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s