Gynna det lokala särskilt under svåra tider

Frantsilan Kehäkukka
Bildkälla: Finlands Byar

Finlands Byar rf är bekymrad över hur ekonomins tvärstopp påverkar byarnas och stadskvarterens småföretagare, tjänsteproducerande föreningar, samt arbetsplatserna. Exempelvis behöver den snabbast växande turistnäringen under de senaste åren i vårt land snabbt stöd. För Frantsilan Kehäkukka, en vegetarisk restaurang i Tavastkyro, har över hälften av omsättningen liksom av antalet kunder minskat under veckan.

”Jag minns fortfarande väl avtrycken från 1990-talets lågkonjunktur. De borde nu undvikas, annars kan efterdyningarna bli än värre än själva sjukdomen, påpekar företagaren Olli Ahonen. Det finns nu utrymme på borden för det Leader-stödda tillväxtföretaget. Företaget har vidtagit alla möjliga försiktighetsåtgärder från handdesinfektorer till desinficering av handtag och bestick, samt nolltolerans för förkylning hos personalen. Man inleder även med hemkörning av matportioner.

Läs hela meddelandet (på finska) från Finlands Byar på webbplatsen suomenkylat.fi.

Det här inlägget postades i 2020, Nyhetsbrev 07/2020 och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s