Kategorier
2020 Nyhetsbrev 04/2020

Enkät om sociala innovationer på landsbygden

Vilka nya metoder har utvecklats för att skydda och stärka lokalsamhällenas välbefinnande och livskraft på den finländska landsbygden? Vilka behov uppfyller de? Vilka faktorer har fungerat som ”impulser” till utvecklingen av de nya lösningarna? Hur kan dessa innovationer främjas och stödas i framtiden?

Maaseutu INNO-projektet söker svar på dessa frågor i en utvecklingsinriktad forskning med titeln ”Helhetsbild av landsbygdens sociala innovationer” (Landsbygden INNO). Med begreppet ”social innovation” avses olika innovativa lösningar som är skapade på gräsrotsnivå och som uppfyller identifierade behov i lokala byagemenskaper.

”Landsbygden INNO” är ett forskningsprojekt som genomförs av Karleby universitetscenter Chydenius (JY) och Karelska forskningsinstitutet (UEF) under tiden 1.9.2019-28.5.2021. Projektets forskningschef är Aila-Leena Matthies (JY), professor i socialt arbete. Projektet finansieras av jord- och skogsbruksministeriet med medel ur Gårdsbrukets utvecklingsfond Makeras riksomfattande forsknings- och utvecklingsprojekt som berör landsbygden.

Fyll i enkäten före utgången av mars!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s