Kategorier
2020 Nyhetsbrev 03/2020

Hederspris för bra renovering av ett föreningshus

Föreningshus Wrethalla Ungdomslokal i Kimito
Bildkälla: Wikimedia Commons

Känner du till ett föreningshus som renoverats på ett särskilt bra sätt? Vi vill belöna ett hus vars renovering medfört ökad användning av byggnaden, och som skulle kunna utgöra en förebild också för andra föreningar. Fram till slutet av mars är det möjligt att nominera en mottagare av Hederspriset för bra renovering.

Föreningshusdelegationen delar vart annat år ut Hederspriset för bra renovering till ett föreningshus där renoveringen utförts med respekt för gamla byggnadsmetoder och resulterat i bättre funktionalitet. Nu önskas nomineringar till det objekt som ska tilldelas 2020 års Hederspris. Expertrådet bedömer nomineringarna och sedan avgör Föreningshusdelegationen vilket objekt som belönas. Prisjuryn består i år av byaombud Tauno Linkoranta, arkitekt Ulla Rahola och byggnadskonservator Kalle Virtanen.

De prisbelönta objekten kungörs i början av september i samband med Föreningshusdagen och de europeiska kulturmiljödagarna. Priset är en bronsskulptur. Dessutom kan hedersomnämnanden delas ut. I Föreningshusdelegationen företräds alla viktiga centralorganisationer för föreningar som äger föreningshus, samt undervisningsministeriet, Museiverket och Finlands kommunförbund.

Mer info finns på webbplatsen kotiseutuliitto.fi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s