Kategorier
2019 Nyhetsbrev 20/2019

Den lokala utvecklingen fick många nya vänner år 2019 – ordföranden för Finlands Byar i föreningens nyhetsbrev

Året som nu avslutas har betytt många nya vänner, inte bara via våra informationskanaler, utan även via stadsdelsverksamheten och internationella verksamheten. Grundandet av ett stadsdelsutskott med sina citybönder skapade en ny kanal för växelverkan landsbygd-stad och bildandet av nätverket för Europas smarta byar (European Smart Village Network) gav en plattform för att sprida och lära sig smarta lösningar mellan europeiska byar.

Våra mål i regeringsprogrammet för närskolor, -nätverk och -butiker har avancerat eller åtminstone uppnått avvärjningssegrar. Vad gäller byaverksamhetens statsbidrag, har det utvecklats gynnsamt, fastän det ännu finns en lång väg att gå för att uppnå målet. För att säkerställa kontinuiteten i Leader-finansieringen har det hållits allsidiga nationella diskussioner och på EU-nivå fått stöd från bl.a. Regionkommittén.

Bland annat det här skriver ordföranden för Finlands Byar Petri Rinne i föreningens nyhetsbrev (9/2019). Förutom Rinnes text kan man bl.a. läsa om föreningens nya styrelse, den första Leader-gruppen som grundats i Kina, Leader-projekt som förlänger S:t Olavsleden till Fastlandsfinland, resolutionen från europeiska Landsbygdsriksdagen i Spanien och aktuellt från det finlandssvenska landsbygdsutvecklingsfältet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s