Kategorier
2019 Nyhetsbrev 19/2019

Hur står det till med Finlands landsbygd och städer? – diskussionstillfälle ordnas i Helsingfors

Vilket är förhållandet mellan landsbygds- och stadsborna? Vad är viktigt för dig i stadslivet, på landsbygden och i naturen? Vad och hur får landsbygdsbon producera och stadsbon konsumera? Borde relationen mellan landsbygds- och stadsborna återuppbyggas?

Välkommen till Helsingfors universitets institutionsbyggnad Porthania för att diskutera landsbygds- och stadsbefolkningen och deras förändrade relationer under urbanisering och klimatförändringar. Tillfället hålls 4.12 kl. 17.15-20.00 med Finlands Byar rf som arrangör.

Diskussionen hör till veckan för Finlands första Erätauko (Dialogpaus) 1-7.12, då det runt om i Finland ordnas ett stort antal diskussioner om finskheten och Finland. Utav diskussionerna samlas väsentliga idéer på webbplatsen för Erätauko, www.eratauko.fi.

Insamlade idéer under Dialogpaus-veckorna 2019-2021 överlämnas till samhällspåverkare. De används också i verksamheten för Finlands Byar för att förbättra förhållandet mellan städerna och landsbygden, samt för utveckling av lokal medborgarverksamhet, såväl i byarna som i stadsdelarna.

Uppgifterna (på finska) är från webbplatsen suomenkylat.fi. Anmälan görs på adressen elomake.helsinki.fi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s