Kategorier
2019 Nyhetsbrev 18/2019

Människan och havet – seminarium i Korpo om vårt förhållande till natur och djur i skärgården

Skärgårdsnaturen har, liksom vårt förhållande till den, förändrats genom tiderna. Vi har lärt oss att utnyttja och vårda den, samt anpassa oss tillsammans med den till olika miljöförändringar. Dessa erfarenheter och kunskaper, eller detta ”miljöarv”, är viktigt och värdefullt i sökandet efter hur vi tex. kan anpassa oss till framtida klimatförändringar. Likaså, är det essentiellt för planering och skötsel att utreda och förstå vilka olika förhållanden vi har till skärgårdens flora och fauna, vad det är med naturen vi uppskattar, eller inte.

Forum för Skärgårdsforskning inbjuder till diskussioner och presentationer kring vårt förhållande till natur och djur i skärgården. Seminariet hålls 29.11 kl. 10-15.30 vid Skärgårdscentrum Korpoström. Som värd för programmet står Åbo Akademis profileringsområde HAVET (www.abo.fi/sea) och mer specifikt Nina Tynkkynens (www.abo.fi/seaher) och Anna Törnroos-Remes forskningsgrupper.

Forum för skärgårdsforskning är ett tillfälle för skärgårdens invånare och forskare att mötas kring för skärgården viktiga teman. Forumet ordnas 1-2 ggr/år av Skärgårdsinstitutet vid Åbo Akademi och Skärgårdshavets biosfärområde

Uppgifterna är från webbplatsen skargardscentrum.fi. Anmälan görs via webbadressen survey.abo.fi. För program, klicka på bilden för större upplösning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s