Kategorier
2019 Nyhetsbrev 13/2019

Nytt skärgårdsprogram högt på agendan för ny skärgårdsdelegation

Gullkrona i Skärgårdshavet
Bildkälla: Wikimedia Commons

Enligt lagen om främjande av skärgårdens utveckling tillsätter statsrådet en skärgårdsdelegation för att bereda åtgärder som rör främjandet av skärgårdens utveckling, samt för att följa åtgärdernas verkningar. Delegationen har en central roll i utvecklingen av skärgårdsområdena.

I delegationen sitter företrädare för alla riksdagspartier. Ordförande är Sandra Bergqvist (Sfp).  Hon bor i Nagu och känner utmärkt till skärgårdsförhållandena.  ”Ordförandeskapet ger mig en ypperlig möjlighet att lyfta fram frågor som jag vet är viktiga för skärgårdsbor”, säger Bergqvist.

De första frågorna som delegationen kommer att behandla gäller beredning av förordningen om skärgårdskommuner och kommuner med skärgårdsdelar, samt ett nytt skärgårdsprogram. Det nya skärgårdsprogrammet kommer att innehålla riktlinjer för skärgårdspolitiken under de kommande fyra åren.  Delegationen spelar en central roll i att genomföra skärgårdspolitiken.

”Skärgårdsdelegationen har en viktig roll i att befästa skärgårdspolitikens ställning i systemet för regional utveckling, samt att påminna och informera ministerierna och myndigheterna om skärgårdens särskilda behov och utmaningar. Det är också viktigt att vi visar vilken rikedom vår mångfacetterade skärgård är, både för dem som bor där och som besöker den”, säger Bergqvist.

Uppgifterna är från jord- och skogsbruksministeriets pressmeddelande (29.8). Se även artikel på svenska.yle.fi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s