Kategorier
2019 Nyhetsbrev 13/2019

Påverka innehållet i Landsbygdsparlamentets egen podd!

Bild:@landsbygdsnätverket, Heli Sorjonen

Under Landsbygdsparlamentet har man möjlighet att göra en djupdykning i aktuella frågor som berör landsbygdsutveckling och landsbygdspolitik – frågor som påverkar vardagen, livet och företagsverksamheten på landsbygden. Hållbar utveckling är huvudtemat för Landsbygdsparlamentet 2020, ett nationellt evenemang som går av stapeln 1-3.10.2020 i Kurikka, Södra Österbotten. Temat öppnas och diskussionen inleds redan i höst, då podden Landet talar börjar sändas.

Landsbygdsparlamentets egen podd Landet talar siktar på att inleda diskussionen om vad det innebär för landsbygdens del att nå målsättningarna för hållbar utveckling: Vad krävs, dels av landsbygdsaktörer dels av beslutsfattare? Beslutsfattare, sakkunniga och landsbygdsaktörer bjuds in till podden. Genom diskussion vill man bygga broar mellan landsbygdens vardag, företagsverksamheten och politiken.

Centrala frågor som berörs är vad var och en kan göra själv och vilka förändringar som kräver starkare politisk styrning – hur påverkar politiken möjligheterna att verka hållbart på landsbygden? En konkret fråga som kommer att behandlas är möjligheten att röra sig på landsbygden. Vad innebär en koldioxidneutral trafik ur landsbygdens vardagsperspektiv? I podden Landet talar hör vi även om lyckade exempel, där man omvandlat principerna för hållbar utveckling till konkret handling.

Påverka innehållet i podden Landet talar genom att svara på en Instagram Stories- eller webbenkät. Vad anser du om hållbar vardag och företagsverksamhet på landsbygden år 2030? Finns det förutsättningar för det? Får man bli ivrig eller bör man vara bekymrad? Vilka teman skulle du vilja höra mer om i podden? Svara på enkäten via Instagram Stories (upprepas två gånger i veckan under juli och augusti) eller svara på enkäten via nätet.

Uppgifterna är från webbplatsen landsbygdspolitik.fi med länkar till enkäterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s