Kategorier
2019 Nyhetsbrev 03/2019

Sju orter tävlar om att ordna Landsbygdsparlamentet 2020

Bildkälla: maaseutuparlamentti.fi

Var finns landsbygdsutvecklingens mest intressanta pärlor och landsbygdspolitiska modeller för tillfället? Sju orter och sju samarbetsnätverk tävlar om den finländska landsbygdens evenemang nummer ett – Landsbygdsparlamentet. Den slutgiltiga orten för Landsbygdsparlamentet 2020 fastställs genom en öppen online-omröstning i mars.

Landsbygdsparlamentet 2020 samlar 1-3.10.2020 alla landsbygdsentusiaster som är intresserade av att utveckla hållbara lösningar på och för landsbygden. Via Landsbygdsparlamentets platstävling sökes en ort där landsbygdsentusiasmen och landsbygdspolitiken syns och känns. Evenemangsplatsen kräver ändamålsenliga och tillräckligt stora utrymmen. År 2017 sammanförde evenemanget i Leppävirta omkring 800 deltagare och det besöktes av över 2000 personer. Över 40 organisationer verksamma på landsbygden deltog i genomförandet av evenemanget.

I platstävlingen deltar följande orter och samarbetsnätverk: Janakkala (Egentliga Tavastland), Kannus (Mellersta Österbotten), Kurikka (Södra Österbotten), KaakonKantri och Leader Länsi-Saimaa ry tillsammans med ungdomar från sydöstra Finland (Södra Karelen), Kainuun Nuotta ry och Sotkamo m.fl. (Kajanaland), Nurmes (Norra Karelen) och Etseri med Ähtäri Zoo (Södra Österbotten). Bakom varje platsförslag ligger ett bredare samarbetsnätverk som omfattar flera lokala och regionala organisationer.

Juryn kommer att välja ut de förslag som går vidare till den öppna omröstningen. Alla intresserade kan således via nätet påverka det slutliga valet av evenemangsplats. Information om online-omröstningen kommer att publiceras i mars på Maaseutuparlamentti.fi/sv och på Landsbygdsparlamentets SOME-kanaler. Huvudarrangörerna för Landsbygdsparlamentet är Landsbygdspolitiska rådet, landsbygdsnätverkstjänster, Finlands Byar rf, samt MTK. Landsbygdsparlamentet arrangeras i samarbete med ett stort antal organisationer från statlig till lokal nivå.

Mer info finns på webbplatsen landsbygdspolitik.fi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s