Kategorier
2019 Nyhetsbrev 01/2019

Aktion Österbotten söker byaombud

Aktion Österbotten arbetar för landsbygdsutveckling i det österbottniska kustområdet från Karleby i norr till Kristinestad i söder. Inom Aktion finns Leader- och byaverksamhet, samt en fiskeaktionsgrupp. Inom byaverksamheten är Aktion en av de 19 nationella sammanslutningarna som årligen erhåller ett statsbidrag för verksamheten.

Till sitt energiska team söker Aktion nu ett byaombud som aktiverar byaföreningar runt om i Österbotten, informerar om stödmöjligheter, ansvarar för information och informationsmaterial gällande byaverksamheten, ansvarar för kartläggningar och dokumentation samt utvärderingar och ansvarar för att sammankalla arbetsgruppen och bereda ärenden.

Kvalifikationer för tjänsten är att du är noggrann, initiativrik, social, flexibel (beredd att även arbeta kvällstid) och ser utvecklingsmöjligheter. Du ska ha god kännedom om Österbotten och verksamma byaföreningar, samt förmåga att arbeta självständigt och i grupp. Du bör även behärska både svenska och finska. Engelska eller andra språk är en tilläggsmerit, då Aktion har mycket internationellt samarbete. Du bör också ha tillgång till bil. Som merit räknas kännedom om EU-program och projektförvaltning, särskilt landsbygdsprogrammet, Leader-metoden, samt fiske-Leader-verksamhet.

Tjänsten är på deltid (60 %) och tidsbunden, 1.2.2019-31.12.2019 (möjlighet till förlängning). Lön enligt överenskommelse och en prövotid om 4 månader tillämpas. Mera information om tjänsten ges av Mathias Högbacka, 040 183 8653. Ansökningarna, CV jämte löneanspråk sänds i första hand elektroniskt till mathias@aktion.fi, senast 13.1.

Uppgifterna är från Aktions webbplats aktion.fi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s