Kategorier
2018 Nyhetsbrev 21/2018

Svenska Landsbygdsriksdagen 2020 hålls i Jönköpings län

Jönköpings län
Bildkälla: Av Mikaelv81 – Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36474973

Den svenska Landsbygdsriksdagen är Europas största samlingsplats för landsbygdsutveckling. År 2018 hölls den i Örnsköldsvik och drog 750 deltagare, partiledare från nästan alla riksdagspartier och både lokala och nationella kända namn. År 2020 har turen kommit till Jönköpings län att arrangera denna viktiga tillställning!

”Vi är stolta över att få visa upp vårt län och våra innovativa och betydelsefulla erfarenheter från landsbygdsutveckling. Och vår mat – vi kommer att bjuda på lokala smaker av Småland under hela Landsbygdsriksdagen. Deltagarna kommer att få med sig precis den kunskap och den motivation de behöver för att fortsätta sitt arbete för balans mellan land och stad”, säger Siv Lindén, ordförande för Länsbygderådet i Jönköpings län.

Landsbygdsriksdagen är Riksorganisationen Hela Sverige ska levas (HSSL:s) största evenemang och har hållits sedan 1989. I tre dagar möts människor som jobbar ideellt med landsbygdsutveckling, politiker och myndigheter för att verkligen driva landsbygdsfrågorna framåt och sätta dem högt upp på den politiska agendan. Landsbygdsriksdagen kommer att bjuda på seminarier, underhållning, prisutdelningar, debatter och analyser.

Ett tjugotal bussar kommer att ta deltagarna på inspirationsresor runt om i länet för att visa de bästa exemplen på lokal utveckling, och dessa planeras i samarbete med de 70 lokala utvecklingsgrupperna, kommunerna, Länsstyrelsen, Jordbruksverket och Region Jönköpings län.

”Landsbygdsriksdagen ger stora mängder inspiration, och deltagarna kan hitta otaliga hållbara lösningar och förslag i detta forum. De senaste åren har intresset för landsbygden ökat, och Landsbygdsriksdagen 2020 kommer verkligen att bidra till den aktuella debatten”, säger Staffan Nilsson, HSSL:s ena ordförande.

Det kommer att vara lätt att ta sig till Landsbygdsriksdagen i Jönköpings län, då 85 procent av Sveriges befolkning kan vara på plats inom tre timmar och de utländska gästerna har direktflyg från Frankfurt. Snart börjar planeringen av det omfattande programmet och utbildning i guidning och kulturarvsturism kommer att ske i vår tillsammans med Leader-områdena.

Uppgifterna är från webbplatsen helasverige.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s