Vilka faktorer spelar in när vi ska äta hållbart? – redogörs i lunchwebbinariet Landet lär

Bildkälla: Europeiska kommissionen

Klimat, djurvälfärd och biologisk mångfald påverkar hur man ska se på produktion och konsumtion av kött. I kommande Landet lär-webbinarie redogör Elin Röös, forskare på Sveriges lantbruksuniversitet, för de beräkningar som hon menar ligger bakom att vi behöver ändra vår köttkonsumtion.

Fokus ligger på hur köttproduktionens klimatpåverkan ser ut, var utsläppen sker och vilka skillnader som finns för olika köttslag och produktionssystem. Röös beskriver även vilka andra värden som betande djur kan ge och varför vi måste väga för- och nackdelarna med betesbaserad köttproduktion.

Uppgifterna är från webbplatsen landsbygdsnatverket.se med länk för anmälan till webbinariet som hålls 11.12 kl. 12-12.45.

Annonser
Det här inlägget postades i 2018, Nyhetsbrev 20/2018 och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s