Kategorier
2018 Nyhetsbrev 20/2018

SILMU inför ”dejtingsapp” för byarum

Utvecklingsföreningen SILMU rf har en massa olika projekt på gång, varav ett är byarumsregistret, ett sätt att sammanföra alla byaföreningars uthyrbara lokaler i Östnyland under en sökmotor. Registret ska fungera lite som en dejtingsapp. Man skriver in vad man söker, och databasen ger förslag på passande matchningar.

Byarumsregistret är en del av SILMU-byars projekt Tillsammans kan vi. Föreningens byaombud Li-Marie Santala säger att de inom projektet även arrangerar skolningar för föreningsaktiva och ger ut en guide för evenemangsarrangörer. Uthyrning av de egna lokalerna är ett viktigt sätt för många byaföreningar att få inkomster som kan användas för att finansiera föreningens verksamhet. Nu söker man då pilotbyar och pilotföreningar som vill vara med och testa på det här.

Webbsajten ska vara publicerad efter årsskiftet, och då kan representanter för byaföreningarna själva logga in och marknadsföra sina lokaler. Basservicen som SILMU-byar erbjuder är rådgivning om allt som har med byar och föreningsverksamhet att göra.

SILMU, som är en av 54 Leader-grupper i landet, fungerar i nio kommuner i Östnyland. ”Vi utvecklar och utvecklas, vi involverar och involveras”, säger verksamhetsledaren Gina Forsström enligt föreningens vision. SILMU förverkligar under programperioden 2014-2020 det lokala SILMUSTA KASVUA – TILLVÄXT MED SILMU 2014-2020-strategin och Programmet för utveckling av landsbygden i Fastlandsfinland 2014-2020.

Läs mer på webbplatsen svenska.yle.fi och på SILMU:s webbplats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s