Kategorier
2018 Nyhetsbrev 15/2018

De flesta innovationer handlar om små förbättringar – ”jordbruket väldigt innovativ bransch”

Tisdagens lunchwebbinarie Landet lär #12 gästades av Charlotte Norrman, lärare och forskare vid Linköpings Universitet, som föreläste på temat innovation och om vad begreppet egentligen handlar om. I sin föreläsning lyfter Norrman upp flera lyckade innovationer, som exempelvis Ishotellet i Jukkasjärvi och Rapidsåmaskinen från Värderstadverken. Samtidigt poängterar hon att de flesta innovationerna inte handlar om revolutionerande produkter eller tjänster, utan om små förbättringar. Eftersom jordbruket genom åren har haft många nyheter, är det särskilt intressant ur ett innovationsperspektiv. Norrman menar att jordbruksbranschen är en väldigt innovativ bransch.

I sin föreläsning delade hon också med sig om tips för en lyckad innovation och vilka risker som finns, t.ex. att vissa innovationer snabbt kommer till marknaden, medan andra tar längre tid. Ofta tar det längre tid att komm in på marknaden än de flesta föreställer sig. Det gör det faktiskt till en av de stora fallgroparna, då man räknar med att det ska gå fortare än vad det gör. Det är ett vanligt skäl till att många idéer inte kommer igenom. Det tar längre tid, och då räcker inte pengarna och då går det i konkurs.

Uppgifterna är från webbplatsen landsbygdsnatverket.se med länk till webbinariet Från idé till innovation – hur går det till?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s