Kategorier
2018 Nyhetsbrev 15/2018

Aktiva i REKO-ringarna i Vasa och Jakobstad får nordiskt miljöpris

Mittnordenkommittén delar varje år ut priser inom kultur och miljö eller energi, och i år går priset, ”Nordens gröna bälte”, till de aktiva som håller igång rekoringarna i Vasa och Jakobstad. Tack vare dem har konceptet blivit framgångsrikt i hela Norden, står det i prismotiveringen.

REKO, REjäl KOnsumtion, är en modell som utvecklats och anpassats för nya kommunikationssätt i syfte att nå dagens medvetna konsumenter. Enligt prismotiveringen har modellen flera hållbarhetsaspekter, både miljömässiga, ekonomiska och sociala. Konceptet har spridit sig från Österbotten som en folkrörelse till övriga Norden.

Priset på 30 000 svenska kronor (ca 2 900 euro), som delas ut vid Mittnordiska kulturdagarna den 26-28 september i Östersund, ska stimulera pristagarna att fortsätta sitt arbete och engagemang och därmed stimulera andra i Mittnorden att verka för hållbara miljö- och energilösningar.

Mittnordenkommittén, som bildades 1978, är ett samarbete mellan regioner i Norge, Sverige och Finland. Nuvarande medlemmar är Trøndelag fylkeskommune, Region Jämtland Härjedalen, Region Västernorrland, samt Österbottens förbund.

Uppgifterna är från Vasabladets e-tidning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s