Sexhundrafalt tack! – SYTY-ordföranden om evenemanget Öppna Byarnas dag

Evenemanget Öppna Byarnas dag genomfördes den 9 juni med större synlighet än tidigare. Samarbetet med Bybutikens dag och Dagligvaruhandeln rf bar frukt då vi kunde framföra vår gemensamma sak även i Yle:s Aamu-TV, i Ilta-Sanomat, i landskapstidningar och -radio, för att inte tala om i de lokala tidningarna. Byarnas säregenhet intresserar även i städerna, och det främsta motivet för mången flyttare till landsbygden är att komma bort från ekorrhjulet och återfå livskvaliteten.

Framgångssagor blir inte till av sig själva. Byarna och deras sammanslutningar i landskapen, regionerna och kommunerna utförde en fantastisk arbetsinsats för ett lyckat evenemang. Särskilt vill jag tacka vår informatör Sofia Tuisku för den stora synligheten i media, samt vår kanslisekreterare Marianne Liitelä och Landsbygdsnätverkets Lauri Hyttinen för många praktiska arrangemang, allt från postning av guideskyltar till digital kartapplikation.

Vi följer gärna med de berättelser, bilder och videoklipp som är kopplade till evenemanget med hashtaggen #avoimetkylät2018, som många av er redan har använt för att förmedla stämningen. Bilder från evenemanget kan även sändas till fototävlingen för Öppna Byarnas dag. Fotona kommer att ingå i det bildmaterial som vi samlar in för våra nya webbsidor, vilka öppnas under hösten. Mer detaljerade instruktioner finns på: https://bit.ly/2LGgHNi

Vi ber er evenemangsarrangörer att svara på en enkät, vilken nås via länken: https://bit.ly/2LF2dwX. Genom enkäten vill vi bl.a. kartlägga hur stor arbetsinsats de flitiga aktörerna ute i byarna bidrog med i evenemanget, hur många besökare som deltog i begivenheten och hur evenemanget kan utvecklas ännu bättre under kommande år. Ni har väl redan prickat in lördagen den 8 juni 2019 i er kalender?

Det här skriver SYTY-ordförande Petri Rinne i föreningens nyhetsbrev (6/2018). Förutom Rinnes text kan man bl.a. läsa om en nätverksträff angående tävlingen Den smartaste byn, byafastigheter för uthyrning i Egentliga Finland, uppdaterat dataskydd, samt aktuellt från det finlandssvenska landsbygdsutvecklingsfältet. SYTY:s hemsida finns på webbplatsen kylatoiminta.fi.

Det här inlägget postades i 2018, Nyhetsbrev 12/2018 och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s