Kategorier
2018 Nyhetsbrev 10/2018

Estland, Polen och Finland vinnare av Nordic Baltic Rural and Coastal Award

Estlands representant tackar för utmärkelsen
Bildkälla: Hela Sverige ska leva

Landsbygdsnätverken i Östersjöländerna, Finland, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Tyskland och Sverige delade ut Nordic Baltic Rural and Coastal Award vid Landsbygdsriksdagen i Örnsköldsvik i lördags kväll (19.5). Priset går till lyckade och goda exempel på utvecklingssatsningar på landsbygden och för kusten. Vinnarna är:

Estland
Living on the Edge South Estonia Yellow Windows Route är ett regionalt samarbete mellan sex län, Leader-grupper, 30 partnerorganisationer och 550 företagare för att utveckla regionen som en turistdestination. Genom samarbete med National Geographic har de valt ut 25 natursköna och kulturellt viktiga platser som drar besökare till området.

Polen
Northern Fisheries Trail har skapat en turismrutt genom kustområden där utvecklingsgrupper inom EU:s havs- och fiskeriprogram samarbetar kring fiskekulturen som bas både för turismutveckling. De har skapat nio besökscentra med information och undervisning om fisk och fiske som knyter ihop rutten.

Finland
Development of a Selective Trawl for Vendace (siklöja) to Protect Migrating Salmon är ett projekt som utvecklat en trål som släpper ut den hotade migrerande laxen ur trålen men behåller siklöjan som man fiskar efter.

Uppgifterna är från webbplatsen helasverige.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s