Kategorier
2018 Nyhetsbrev 07/2018

SILMU-byar söker årets byagärning

Tävlingen är öppen för alla och man kan föreslå årets byagärning på Utvecklingsföreningen SILMU rf:s område som förening eller privatperson.  Gärningen som belönas, kan vara liten eller stor, så länge det gäller lokalt utvecklande som gagnar alla i byn. Berätta alltså fritt om en betydande gärning eller en person i någon av byarna i SILMU:s område, och på vilket sätt verksamheten har främjat byns utveckling.

Genom att utse årets byagärning, lyfter man fram den mångsidiga verksamheten i byarna och ökar kännedomen om byaverksamheten, samt delar med sig av goda exempel på olika sätt att utveckla och få saker gjorda. Tävlingen arrangeras av Utvecklingsföreningen SILMU:s byasektion SILMU-byar.

Uppgifterna ingår bl.a. i Utvecklingsföreningen SILMU:s nyhetsbrev för mars månad som även tar upp följande ämnen: projektet Yhdessä osaamme som inletts, arbetsverkstad för byaturism 8.5, utbildning inom föreningslagstiftning, skolning för byaverksamma 14.4, logotävling för ungdoms-Leader verksamheten inom SILMU och FYRKKA till ungdomar.

SILMU:s nyhetsbrev för mars 2018 finns att läsas på webbplatsen silmu.creamailer.fi. Blanketten för årets byagärning sänds (senast 10.4) till SILMU-byar, Veckjärvivägen 1, 06150 Borgå eller till adressen li-marie.santala@silmu.info.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s