Nominera Årets by i svenska Österbotten!

Nu har du chansen att nominera någon österbottnisk by som skulle vara värd utmärkelsen Årets by, vilken utses årligen av Aktion Österbotten, tillsammans med Österbottens förbund. Man hoppas på nomineringar från olika delar av Österbotten. Carina Rönnlund, ordförande för arbetsgruppen som utser Årets by, säger att varenda by är viktig och det behöver inte vara en stor by för att den ska kunna nomineras.

Förutom att utmärkelsen innebär mycket synlighet för byn, så ger den även byn chans att vara med i kampen om att bli utsedd till Årets by på riksplanet. Björköby i Korsholm vann det nationella priset 2000, medan Älvbyarna i samma kommun fick en hedersutmärkelse år 2015. För att få vara med i tävlingen ska man fylla i ett nomineringsformulär på Aktion Österbottens webbplats senast 13.4. Nomineringen gäller i tre år.

Utöver Årets by, som i fjol blev Rangsby i Närpes, utses även Årets landsbygdsaktör och Byaverksamhetens vägvisare i Österbotten. Förra året utsågs Alf Burman från Koskö i Korsholm till Byaverksamhetens vägvisare, medan Alfred Backa utsågs till Årets landsbygdsaktör.

Uppgifterna är från en artikel, skriven av Heidi Eriksson, i Vasabladet (21.3).

Det här inlägget postades i 2018, Nyhetsbrev 06/2018 och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s