Kategorier
2018 Nyhetsbrev 03/2018

Nya koordinationsprojekt efterlyses

När flera utvecklare blir aktiva och kavlar upp ärmarna, behöver de någon som bygger upp ett nätverk och skapar en klarare arbetsfördelning. Det behövs samarbete och informationsutbyte mellan aktörerna. För detta arbete efterlyses det samordningsprojekt som hjälper enskilda projekt att fungera bättre. De kopplar samman aktörer i samma bransch i hela landet.

Dessa teman: matsektor, turism, energiföretagande och välfärdsföretagande, som ska koordineras på landsnivå, har valts fram på grund av att det pågår stor regional aktivitet på dessa områden. I samband med efterlysningen av projekt kan man också komma med egna förslag till temaområden. Samordningsprojekten ska bidra till målen i programmet för utveckling av landsbygden. Vid beredningen av projekten ska också beaktas branschens utvecklingsstrategier.

Projektfinansieringen kommer från Programmet för utveckling av landsbygden i Fastlandsfinland 2014-2020. Det tidigare programmets medel har använts för sex projekt som handlade om ekosektor, naturprodukter, närmat, Green care-välfärdstjänster, energieffektivitet och turism.

De nya projekten förväntas ge nya initiativ för att stärka samarbetet. Sökandena ska ha starka kontakter till aktörerna i branschen. Erfarenhet av internationellt samarbete är också meriterande. Koordinationsprojekten ska göras kända, vilket innebär att såväl den interna som externa informationen är en viktig del av projektverksamheten.

Mer info med ansökningsanvisning (ansökningstid 1.2-6.4) finns på webbplatsen maaseutu.fi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s