Kategorier
2018 Nyhetsbrev 02/2018

Finlandssvenska Landsbygdsriksdagen på Åland ska lyfta landsbygdens status

Lokalkraft Leader Åland är, i samarbete med bl.a. Svenska folkskolans vänner, värd för den finlandssvenska Landsbygdsriksdagen på Åland den 6-7 oktober. Programmet är påbörjat, under arbete och förslaget är att Landsbygdsriksdagen på Åland skall ha för avsikt att lyfta landsbygdens status med fokus på både entreprenörskap, hållbarhet, distansarbete och digitalisering med den provokativa sloganen ”Landsbygden, vad ska vi med den till?”.

Dessutom firar Hela norden ska leva (HSSL) 10-årsjubileum. Föreningen konstituerades nämligen under Landsbygdsriksdagen på Åland 2008, så den 5 oktober kommer HSSL att fira och det planeras en nordisk afton i samband med det som alla deltagare i Landsbygdsriksdagen har möjlighet att delta i.

Vad gäller de två första Landsbygdsriksdagarna, så arrangerades de i Vörå åren 1990 och 1992, medan den tredje gick av stapeln i Ekenäs år 1994 och omfattade då för första gången hela Svenskfinland med modell från de två första Landsbygdsriksdagarna i Vörå. Sedan har i tur och ordning Kimito, Såka, Pellinge, Nagu, Närpes, Karis, Mariehamn, Borgå, Korpo, Pedersöre och en andra gång Karis stått som värdar. I år samlas så finlandssvenska landsbygdsutvecklare på Åland. Det är nu således andra gången Landsbygdsriksdagen hålls på Åland.

PS: Leader Åland har flyttat till Ålands landsbygdscentrum!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s