Kategorier
2018 Nyhetsbrev 02/2018

Skärgårdshavets vinterträff i Korpo har energi på agendan

Gullkrona i Skärgårdshavet
Bildkälla: Wikimedia Commons

Ligger framtiden i elbilar eller i bilar som drivs med biogas? Kan man som husägare sänka sina energikostnader? Kan man göra färjetrafiken i skärgården utsläppsfri? Hur långt kan man cykla med en hybridcykel? I år kommer Skärgårdshavets vinterträff, som arrangeras av Skärgårdshavets biosfärområde och hålls fredagen den 2 mars på Skärgårdscentrum Korpoström i Korpo, att sätta fokus på förnyelsebar energi och småskalig energiproduktion, som passar bra i skärgårdsmiljö. Man kommer även att titta på olika möjligheter att göra vårt resande så utsläppsfritt som möjligt.

Eero Ailio, som representerar DG Energy i Bryssel, deltar i vinterträffen. DG Energy ansvarar för EU:s arbete kring energifrågor och planerar som bäst ett stort stödpaket för att göra de europeiska öarna självförsörjande på förnyelsebar energi. Ailio kommer att berätta mer om vad detta i praktiken kan betyda för Åbolands skärgård.

Uppgifterna är från webbplatsen skargardshavetsbiosfaromrade.fi. Här finns även info om anmälan (görs senast 21.2). Programmet i sin helhet finns inom kort på Skärgårdshavets biosfärområdes hemsidor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s