Kategorier
2018 Nyhetsbrev 01/2018

Mandelmanns Årets Lantis 2017 – makarna har gett landsbygden ett uppsving med sin TV-serie

Gustav Mandelmann
Bildkälla: Wikimedia Commons
Marie Mandelmann
Bildkälla: Wikimedia Commons

Makarna Mandelmanns har utsetts till Årets Lantis av tidningen Land, som för tionde året utser de 100 hetaste lantisarna. Marie och Gustav Mandelmann har med sin populära tv-serie Mandelmanns gård blivit ”Mandelmanns” med svenska folket. Paret har agerat julvärdar i TV4 och serien belönades med hela tre kristaller i fjol.

Juryn skriver i sin motivering: ”Deras glädje och kärlek till varandra, sina djur och grönsaksodlingar är den bästa reklam livet på landsbygden kan få! De är en inspiration för alla som drömmer om att flytta till landet och producera sin egen mat”.

Po Tidholm (2016), prinsessan Sofia (2015) och Tareq Taylor (2014) är de tre föregående vinnarna av Årets Lantis. Tidholm är journalisten som i över 20 år outtröttligt satt landsbygdens problem i strålkastarljuset, och hans TV-serie Resten av Sverige väckte starka känslor och en het debatt om landsbygden. Sofia från byn Kåtilla i Älvdalen blev prinsessan Sofia och hertiginna av Värmland, medan Taylor är kocken och inspiratören som spridit svensk mattradition till över 80 länder.

Uppgifterna är från webbplatsen expressen.se. Hela listan finns på adressen land.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s