Kategorier
2017 Nyhetsbrev 11/2017

Kulturdimensionen i det nationella skärgårdsprogrammet behandlas på seminarium i Korpoström

På temat Kulturdimensionen i det nationella skärgårdsprogrammet 2017-19 hålls ett seminarium i Skärgårdscentrum Korpoström, Korpo tisdagen den 14 november. Det är Sydkustens landskapsförbund som, tillsammans med Svenska kulturfonden, Leader-gruppen I samma båt och Egentliga Finlands förbund, samlar aktörer till diskussion kring samarbete och gemensamma satsningar.

Seminariet inleds med att Jorma Leppänen, generalsekreterare för Skärgårdsdelegationen, tillsammans med Nina Söderlund, medlem i dito, presenterar skärgårdsprogrammet och dess kulturella aspekter. Därefter presenteras fem temaområden utgående från olika exempel. Det kommer att handla om sjöfart och skutor, pedagogiska modeller för natur- och miljökunskap, kulturens betydelse för besöksnäringen, museisamarbeten i Åboland, samt vandringsleder och kultur.

Efter presentationerna blir det gruppdiskussioner kring idéer och samarbetsmöjligheter utgående från exemplen. Som avrundning på dagen presenterar några finansiärer möjligheter till projektstöd. Svenska kulturfonden, Leader-gruppen I samma båt, Central Baltic, Nordisk kulturfond, samt Pargas och Kimitoöns kultursektorer finns på plats och det erbjuds också möjlighet att träffa finansiärerna och diskutera sina projektidéer.

Program, anmälningsförfarande (anmälan senast 3.11) och skärgårdsprogrammet finns som länkar på webbplatsen sydkusten.fi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s