Kategorier
2017 Nyhetsbrev 10/2017

Guld till Risto Matti Niemi

Risto Matti Niemi
Källa: http://www.kylatoiminta.fi

Under Landsbygdsparlamentets galakväll 2.9.2017 fick Byaverksamhet i Finland rf:s generalsekreterare Risto Matti Niemi förtjänsttecknet i guld som erkänsla för det arbete han gjort för byaverksamheten och landsbygdspolitiken. Som långvarig arbetskamrat sade Tuomas Perheentupa bl.a. att Risto Matti under nästan hela sin yrkeskarriär starkt har präglat landsbygdspolitiken, och som driftig aktör sett den finländska landsbygdspolitikens olika skeden, ända från första början till denna dag.

Risto Mattis yrkeskarriär kan indelas i två betydande delar:

  • tjänsteman på JSM och landsbygdspolitiska samarbetsgruppen, samt
  • generalsekreterare för Byaverksamhet i Finland rf, åren 1999-2000 och på nytt från sommaren 2006 och framåt, sammanlagt drygt 13 år.

Som generalsekreterare har Risto Matti på ett sunt sätt haft bondförnuft, sporrat och varit för sina arbetskamrater en pålitlig chef, som har kommit ihåg att tacka för ett gott arbete. Som dragare av arbetsteamet har han strävat efter att omhulda ett gott arbetssätt, men även vid sidan av detta gett ansvar att arbeta fritt. Under tiden som generalsekreterare har byaverksamhetens samhälleliga betydelse ökat betydligt.

Läs mer (på finska) på webbplatsen kylatoiminta.fi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s