Kategorier
2017 Nyhetsbrev 09/2017

SILMU-byar efterlyser mer byar till sitt ”trygga byar”-projekt

Vet du hur du skall agera under ett långvarigt elavbrott? Vem skall du ringa om du behöver hjälp med t. ex. vindfällen? Hur kan du själv inverka på tryggheten i ditt hem och din by? Trygga och aktiva byar-projektets mål är att öka trygghetskänslan och välmågan bland invånarna i byarna på SILMU:s verksamhetsområde på ett mångsidigt sätt. Projektet genomförs i nio kommuner (Askola, Borgnäs, Borgå, Lappträsk, Lovisa, Mäntsälä, Mörskom, Pukkila och Sibbo). Projektet förverkligas i samarbete med byarna, kommunerna och myndigheter, samt organisationer som arbetar med trygghets- och säkerhetsfrågor (bl. a. FBK, polisen och SPEK).

Inom projektet förverkligas det bl.a. trygghetsenkäter och görs upp säkerhetsplaner tillsammans med invånarna och det arrangeras evenemang och skolningar med trygghet som tema, bl.a. under Vår trygga by-skolningen kan man öva sig på släckning och få information om beredskap och cybersäkerhet. Planer som görs upp tillsammans och de gemensamma evenemangen ger en känsla av samhörighet och inverkar positivt på trivseln, hälsan och tryggheten i byn.

Nu vill man ha med mera byar eller byahelheter samt människor som är intresserade av sin näromgivnings och sina medmänniskors vardagstrygghet i projektet, så tag kontakt med SILMU-byar och Li-Marie Santala, 040 158 8038 eller li-marie.santala@silmu.info.

Uppgifterna ingår bl.a. i SILMU:s Infobrev Augusti 2017 som har dessa rubriker: Tiden för avbrottet i Hyrrä har ändrats, Behandlingstidtabeller för stödansökningarna, Nu är det dags för första gången att ansöka om SILMU FYRKKA!, samt Trygga och aktiva byar. Mer info om projektet finns på itukylat.fi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s